UDSTILLING: Lys, ørkenrotter og strikket mediekunst

Oplev en lang række eksempler på de nyeste by-teknologier på Godsbanen. Her er det lys-installationen Orchestrating the Depth of Light

Oplev en lang række eksempler på de nyeste by-teknologier på Godsbanen. Her er det lys-installationen Orchestrating the Depth of Light

Sid på en bænk, der fortæller historier via knoglerne i dit hoved. Lav virtuel graffiti i direkte samarbejde med mennesker i Sao Paolo i Brasilien. Læs en bog om trådløst net, der samtidig læser dig. Flyt et loft af lys alene ved at række armene over hovedet. Vær med til at planlægge fremtidens byer ved hjælp af… ørkenrotter. Og se strikket mediekunst samt et hav af lysinstallationer, der bruger musik, discokugler og avanceret 3D-teknologi til at skabe en helt særlig stemning.

Du kan også se en lang række præsentationer af verdens bedste, mest innovative og mest mærkelige mediearkitektur: En islandsk koncertsal bygget af prismer, der reflekterer dagslys. Et dansk forbrændingsanlæg, der glimter og lyser og sender lys ud gennem skorstenen.

Og det er ikke (kun) så gakket som det lyder. Det er alt sammen eksempler på, hvordan man kan bruge nye teknologier til at forme sine omgivelser. Og dét er mere relevant end nogensinde: teknologierne er her allerede, og i de bruges i stigende grad af arkitekter, byplanlæggere og politikere.

Hovedparten af udstillingen finder sted på Godsbanen 20.-22. november 2014. En mindre del af udstillingen kan ses på Aarhus Hovedbibliotek 19.-29. november 2014.

Både på Godsbanen og Hovedbiblioteket er der gratis adgang.